Ταχυδακτυλουργος οναρ στο ηρωδειο

.

ΗΡΩΔΕΙΟ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ

.

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ ΩΣ Ο ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟΣ ΜΑΓΟΣ  ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2013.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΕΓΓΙΝΑ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ.

Ήταν Αύγουστος του 2013 όταν ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο όπου με κάλεσε η Κυρία Ρεγγίνα Καπετανάκη η δημιουργός της Θρυλικής Λιλιπούπολης, μου έκανε την πρόταση να συμμετέχω ως ο μάγος της Λιλιπούπολης στο Ηρώδειο.

Η παράσταση παρουσιάστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 στο κατάμεστο από κόσμο ( 6.000 ατομα ) θέατρο Ηρώδου Αττικού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές για αυτήν την πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία.

   ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ.

Το «Εδώ Λιλιπούπολη» ήταν μια παιδική ραδιοφωνική σειρά που ξεκίνησε το 1976 και διήρκεσε μέχρι το 1980, η σειρά ακουγόταν από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το οποίο ήταν την περίοδο εκείνη υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι.

Η εκπομπή θεωρείται στις μέρες μας «θρυλική» τόσο για την πρωτοτυπία και την ποιότητά της, όσο και για την επίδραση της στη γενικότερη περίοδο.
Ο τίτλος αντλεί το όνομα από το κλασικό βιβλίο Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ, όπου οι Λιλιπούτιοι αναφέρονται ως μικρόσωμοι άνθρωποι. Μικρά και μεγάλα παιδιά λάτρεψαν τον κόσμο της Λιλιπούπολης και τα καμώματα των κατοίκων της.

Η Λιλιπούπολη ήταν μια “παιδική” (όχι όμως παιδιάστικη) εκπομπή, καμωμένη “για παιδιά και έξυπνους μεγάλους” η οποία λατρεύτηκε, αλλά και πολεμήθηκε, ίσως επειδή ασκούσε κριτική χωρίς διακρίσεις σε πρόσωπα και θεσμούς. Μικροί μα φυσικά και μεγάλοι, φανατικοί λάτρεις της Λιλιπούπολης και καινούριοι φίλοι, δεν έχουν παρά να ανοίξουν τα φτερά της φαντασίας τους και να …ταξιδέψουν μέχρι το Ηρώδειο.
Το καινούριο στοιχείο στη παράσταση του Ηρωδείου, σε σχέση με τις παραστάσεις που δόθηκαν τον περασμένο χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι η προσθήκη ξεκαρδιστικών, άκρως ανατρεπτικών και  απολαυστικών αποσπασμάτων από τις εκπομπές «Εδώ Λιλιπούπολη»

 

          ταχυδακτυλουργος-οναρ-instagram

 

Ταχυδακτυλουργος οναρ στο ηρωδειο